Over mij

About me

Meet the photographer

Hey, ik ben Deborah, het gezicht achter Deborah Gaytant Boudoir. Samen met mijn Lief, dochter en Duitse Herder woon ik in Viane, een deelgemeente van Geraardsbergen.

 

Voor zo lang ik mij kan herinneren maakt fotografie een deel uit van mijn leven. Als kind kon ik me uren bezighouden met de fotoalbums van mijn ouders, snuisterend doorheen mijn eigen, of mijn zus haar geboortefoto’s. Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst zelf foto’s nam, maar ik herinner me wel dat er op de muur in mijn slaapkamer, naast mijn posters van de Backstreet Boys en Westlife, een volwaardige Instawall ophing die voor zijn tijd was. Foto’s van mij, mijn vrienden en ons toenmalig hondje. Toen ik te oud werd voor posters uit de Joepie, en naar feestjes begon te gaan, nam ik stiekem het fototoestel van mijn vader mee, zodat ik alle herinneringen kon vastleggen.
Achteraf gezien had ik het kunnen weten, dat ik ooit fotografe zou worden.

 

Gaandeweg de jaren verdiepte ik mij in alles wat met fotografie te maken had. Ik nam tal van cursussen en opleidingen, en fotografeerde zo vaak ik kon. Komt goed uit dat mijn hond nu toevallig de mooiste jongen van allemaal is en met plezier voor mij model stond.
In 2017 bundelde ik samen met mijn Lief onze creatieve breinen en startten we ons bedrijf Pixelrush op, een productiehuis waar we zowel video als foto aanbieden. Daar ben ik te werk als camera-operator, assisteer ik bij de videomontages, voer ik de kleurcorrecties uit én ben ik -je raadt het- hoofd van fotografie.
Een gevarieerde job waar ik de ene dag een muziekvideo capteer, en de andere dag een mijlpaal mag fotograferen. Mijlpalen zoals lente- en communiefeesten, verlovingen en huwelijken, zwangerschappen en geboortes.

 

In 2020 was het tijd voor mijn eigen mijlpaal: Ik werd mama van Ellie. Een sociaal en vrolijk meisje, en daarmee dus echt een mini-me. De geboorte van mijn dochter deed me nadenken over mijn lichaam, en waar het toe in staat was. Waar ik voordien enkel minpuntjes zag, zag ik nu de kracht ervan, en dus ook de schoonheid. Ik ging op zoek naar inspiratie om dit in beeld te brengen en kwam terecht bij boudoir fotografie.

 

Fast forward naar vandaag.
Boudoir fotografie is inmiddels een echte passie van mij geworden. Dagelijks begeleid ik vrouwen op hun pad naar zelfliefde. Het geeft mij enorm veel voldoening om jullie te zien openbloeien tijdens de shoot, en als ik jullie ogen zie fonkelen bij het resultaat, dan weet ik zeker dat ik ben waar ik moet zijn: achter mijn camera, waar we samen herinneringen creëren.

Practice what you preach

Ook ík ondervind de voordelen aan boudoirfotografie. Ik vind het belangrijk om te weten hoe jij je voelt, wat er in je hoofd omgaat, terwijl je je zo kwetsbaar opsteld voor de lens. Daarom sta ik regelmatig zelf voor de lens: Het helpt me om te begrijpen wat jij voelt.

 

Ik moet zelf ook opbotsen tegen de verwachtingen van de maatschappij. Ik heb niet de maten die ik zie verschijnen op social media. Nooit gehad, en mijn dochter heeft daar zeker haar steentje aan bijgedragen. Toch vind ik dat wij zeker niet moeten onderdoen. Elk lijf schoon lijf. Ik streef naar meer echte lijven op social media, en dat doe ik door onderandere zelfportretten te maken.

 

Volg mij op instagram om meer echte lijven in je feed te zien!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden en promoties!

Privacy Policy